Cum ajută metoda Călătoria în depresie

 

Am reușit să mormăi un ”Mulțumesc” care mi-a sunat ca un răspuns complet inadecvat față de darul pe care tocmai îl primisem, apoi am părăsit camera în tăcere.

Eram absolut calm, total în momentul prezent și pentru prima dată de când îmi aminteam m-am simțit întreg, complet. Corpul și mintea mea parcă avuseseră parte de o curățenie de primăvară; mă simțeam pur, imaculat, ca și cum toate petele dureroase ale vieții fuseseră complet spălate din ființa mea.

Eram împăcat cu mine însumi și fericit.

Am știut, dincolo de orice îndoială, că lupta mea cu depresia luase sfârșit. Am știut cu siguranță totală ca întunericul greu pe care îl experimentasem timp de aproape 30 de ani nu numai că fusese ridicat de pe umerii mei, dar se risipise de-a binelea. Am știut cu certitudine absolută că depresia nu mai făcea parte din viața mea și nici nu avea să mai facă vreodată.

Viața mea începuse din nou, proaspătă și, deși circumstanțele nu se schimbaseră, totul era acum diferit. Știam că sunt liber. 

 

Aceasta este mărturia lui Kevin Billett după prima sa ședință de ”Călătoria”, ședință în care s-a eliberat de o depresie cronică de care suferise timp de mai bine de 20 de ani.

Kevin Billett este un trainer îndrăgit în domeniul dezvoltării personale care a pornit pe calea cunoașterii de sine după ce încă din adolescență suferise de depresie cronică. Când totul părea pierdut pentru el – circumstanțele exterioare erau extrem de nefavorabile (mama îi murise de cancer și trecea printr-un dureros proces de divorț), iar interior era epuizat de tot ce încercase pentru a se elibera de starea apăsătoare și gri care îi devenise un modus vivendi, un prieten i-a făcut o programare la o ședință cu un practician al metodei Călătoria de Brandon Bays.

Acela a fost momentul de turnură în viața lui. În acea ședință a încheiat cu depresia și a pornit pe drumul recompensator al unei vieți pe care de atunci a început să o perceapă plină de sens.

De atunci au trecut peste 20 de ani în care Kevin a aprofundat metoda care i-a redat bucuria de a trăi, a predat-o în mai multe țări și a îmbogățit-o. A ajuns să fie unul dintre trainerii cei mai îndrăgiți din echipa Journey în întreaga lume.

În ultimii doi ani de zile a început să scrie o carte prin care își propune să contribuie la eliberarea oamenilor de pretutindeni de vălul întunecat al depresiei. El oferă o abordare inedită, axată pe aplicații practice, a factorilor care creează, concură, facilitează sau întrețin depresia, oferind soluții pentru fiecare în parte.

Ceea ce face ca eficiența metodelor propuse de Kevin să fie evidentă încă de la primele procese aplicate este și faptul că el prezintă un mod cu totul nou – simplu, profund, genial – de a gestiona emoțiile negative. De obicei, noi reprimăm durerea emoțională, furia, tristețea, teama până în punctul în care nici măcar nu mai știm că le trăim. Aceasta ne face să trăim într-un spațiu gri, fără culoare, savoare sau vibrație, să ne simțim amorțiți interior.

Kevin spune că în chiar emoțiile noastre se află cheia pentru eliberarea de ele și ne oferă ocazia să experimentăm pe propria piele aceasta în cadrul sesiunilor practice. ”Doar când experimentăm rezultatele deschiderii față de propriile emoții simțim cu adevărat în corpurile noastre, la nivel celular, că este în regulă să simțim emoții, că suntem în siguranță și este sănătos să fim vii din punct de vedere emoțional”, spune Kevin.

În perspectiva lui Kevin depresia este un fel de ”cuvertură” peste suflet, o cuvertură de amorțire emoțională, de lipsă de trăire, de viață. Cu instrumentele de vindecare emoțională ”Călătoria” dăm la o parte, cu blândețe, această ”cuvertură” și dezvăluim astfel tot ce e mai frumos și mai plin de semnificație în sufletele noastre. Ne regăsim bucuria de viață și dăm sensuri noi vieții noastre.

Kevin continuă: ”Acum e rândul tău. Te invit să experimentezi eliberarea de depresie, odată pentru totdeauna. Vei experimenta procese care au fost concepute pentru a ajunge la rădăcinile depresiei tale și care te vor ajuta să regăsești claritatea, pacea, seninătatea – și orice altă expresie care descrie cum ai vrea să fie viața ta dacă depresia nu ar mai face parte din ea.

Te rog aplică ceea ce înveți: de partea cealaltă se află libertatea.”

 

Dacă și tu vrei să ajungi la libertatea aflată de partea cealaltă a emoțiilor tale negative, oricât de dureroase ar fi ele, te invităm să înveți instrumentele ”Călătoria” de eliberare emoțională și transformare radicală a conștiinței la seminarul ”Călătoria Intensiv” care va fi susținut de Brandon Bays între 8-10 iunie 2018 la București.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *