Formare si calificare

 

Exista un complex si riguros Program de formare ca practician acreditat al acestei metode, care ofera o bogatie de informatii si instrumente. Programul de Formare ca Practician Acreditat ”Calatoria” contine sase module care trebuie finalizate in decursul a doi ani de acreditare.

Formarea completa costa in prezent aprox 10.000€, suma care nu include masa sau cazarea, dar care poate fi achitata conform unui plan de plata in rate. De asemenea, exista oferte de pachete de seminarii in cadrul seminarului ”Journey Intensive” in care se primesc discounturi de pana la 40%, in conditii bine definite – caz in are costul intregului program ajunge la aproximativ 6000€. Programul este disponibil in Europa, America, Australia, Africa de Sud si Asia.

In afara de ultima saptamana de instruire, toate seminariile sunt accesibile oricui. Totusi, pentru a fi acceptat in saptamana de instruire, trebuie sa fi parcurs toate modulele anterioare, sa completati o aplicatie detaliata si sa fiti acceptat la cursuri.

 

Programul de Formare ca Practician consta in urmatoarele cursuri:

”The Journey Intensive”: un seminar de 3 zile in care invatati elementele de baza ale metodei, experimentati si aplicati procesele Calatoria cele mai recente. In a treia zi, participantii invata sa aplice si multe alte tehnici utile care duc la o aprofundare a proceselor Calatoria.

Retragerea ”Abundenta Constienta”: o retragere de 2 ½ zile cu exercitii si procese concepute pentru a descoperi si a elimina blocajele, tiparele limitatoare si sistemele de credinte negative care impiedica persoana sa accepte prosperitatea in viata sa, fie ca este vorba de prosperitate in domeniul sanatatii, al relatiilor, al abundentei materiale si financiare, al succesului profesional, asumarea riscurilor, punerea in valoare a propriilor talente etc. Astfel, participantii invata cum sa isi manifeste la maxim potentialul si idealurile de viata si sa isi modeleze viata in mod creativ.

”Vindecare prin Comunicare Constienta”: un seminar de un weekend in care se combina unele tehnici de Programare Neuro-Lingvistica (NLP), cu abordari unice, intelegeri si introspectii Journey, care faciliteaza eliberarea de credinte si promisiuni negative, tehnici de control al durerii, subtilitati ale actului de comunicare pentru a-l orienta intr-o directie vindecatoare, vindecarea fobiilor si a inchiderii emotionale etc. Este un seminar extrem de valoros prin mini-procedeele pe care le contine si prin faptul ca ne invata efectiv sa utilizam toate tipurile de comunicare in mod constient si vindecator, totul fiind supus, inca de la bun inceput unei intentii exclusiv pozitive, de vindecare si ajutorare a semenilor;

Retragerea ”Eliberarea de Ego”: O retragere de 8 zile bazata pe modelul fixatiei egoului din Eneagrama. Participantii parcurg un proces profund de auto-reflectie si auto-constientizare prin care isi constientizeaza si isi rezolva structurile nesanatoase de gandire, simtire si comportament, facilitandu-se astfel o dezvoltare sanatoasa si libera a personalitatii. Brandon o numeste ”Cea mai puternica din toata curricula Journey”. Se lucreaza, deci, cu instrumentele ”Calatoria” asupra emotiilor-radacina traite la inceputul vietii si care au determinat structurarea unuia dintre cele noua tipuri de ego despre care vorbeste modelul Eneagramei. Starea de libertate adusa de acest mod de a lucra este greu de transpus in cuvinte!

”Saptamana care iti transforma viata” sau ”Saptamana Practicienilor” (”Life Transformation Week”): O retragere de 8 zile care ofera cele mai actuale si intensive procese pentru aplicarea profesionista a proceselor de tip ”Calatoria”. Lucrul cu clientii se practica sub supervizare si in inter-vizare. Procesele ”Calatoria” din timpul acestei saptamani ofera auto-constientizare, examinare intensiva a progresului si dezvoltarii proprii si procesari focalizate pe client. De asemenea, se ofera in detaliu elemente de particularitate ale lucrului cu fiecare categorie de probleme specifice clientilor care apeleaza la sesiuni de ”Calatoria” (lucrul cu copii, varstnici, persoane cu boli fizice sau tulburari emotionale, persoane care au trecut prin avorturi sau alte evenimente traumatice, persoane cu tulburari de dinamica sexuala, persoane care sufera in urma unor separari si/sau dolii neconsumate etc., diferite tipuri de dependente, persoane aflate in alte situatii dificile de viata care le solicita emotional intens).

”Curs de afaceri pentru Practicieni” (”Practitioner Business Training”): Un curs de trei zile in care vei descoperi cat de usor e sa ai mai multi clienti si sa creezi mai multa abundenta in practica ta. Vei invata ca nu e nevoie sa cheltui multi bani pe reclama. Vei invata cum sa folosesti efectiv tehnici incercate si testate pentru a-ti creste influenta si autoritatea pe piata si a obtine clientii ideali la un cost redus.

 

Alte cerinte pentru formarea ca practician Journey

Exista, de asemenea, cateva cerinte practice pentru a deveni practician al acestei metode.

  1. Trebuie sa participi cel putin o data la un seminar ”Journey Intensive”, dupa ce l-ai absolvit, in calitate de ”trainer” – adica nu mai platesti seminarul, ci ajuti la organizarea seminarului.

 Cine sunt trainerii ”Calatoria”: De obicei, prin trainer intelegem persoane care au dreptul de a preda o metoda, orientare etc. Dar nu este cazul aici. La seminariile ”Journey”, ”trainer” este doar un nume dat de Brandon acestui rol de ajutor, fara a presupune ca trainerii pot preda sau instrui pe altii in aceasta metoda. Termenul de ”trainer” ar putea fi echivalat cu cel de ”asistent”.

  1. Trebuie sa practici instrumentele invatate si sa completezi 49 de studii de caz in care ai aplicat diferitele versiuni ale metodei ”Calatoria” cu persoane apropiate tie sau care au nevoie de ajutor, fara a solicita sa fii platit, intrucat inca esti in procesul de invatare si trebuie sa iti poti da voie sa faci greseli din care sa inveti.