Cum Functioneaza CALATORIA

Sursele stiintifice ale metodei

Conceptul de "memorie celulara" promovat de Deepak Chopra, doctor specializat in medicina interna si endocrinologie si expert in fizica cuantica, constituie un prim punct de referinta al metodei. Conform Dr. Chopra, celulele noastre sunt inzestrate cu un sistem de stocare a amintirilor, o memorie care determina in noi un anumit tipar, un anumit program de sanatate sau de boala.

Este deja stabilit stiintific faptul ca celulele din corpul nostru se regenereaza la anumite intervale de timp, diferite in functie de tipul celulei (de ex.: unele celule ale stomacului si tubului digestiv in cateva zile - o saptamana, eritrocitele in 100-120 zile, trombocitele in 15-45 zile etc).
Intrebarea care apare firesc este:

„De ce boala continua sa persiste in ciuda faptului ca organismul nostru practic se reinnoieste constant ?”

Raspunsul a venit de la Dr. Deepak Chopra care a formulat  teoriei memoriei celulare, conform careia amintirile dureroase,  traumatizante, depozitate la nivelul celulelor sunt transmise generatiei viitoare de celule. Noile celule se vor naste cu paternul emotional stocat anterior in vechile celule. Cazurile pacientilor care s-au vindecat de boli grave in ciuda faptului ca medicina clasica nu le mai acorda nicio sansa si pe care le-a studiat Dr. Deepak Chopra, l-au condus la concluzia ca acestia isi accesasera intr-un mod sau altul memoria celulara si emotiile asociate acesteia. Eliberarea emotiilor, constientizarea lor, deschiderea spre o perspectiva obiectiva asupra situatiei conflictuale, traumatizante prin care au trecut si intelegerea lectiei de viata care a stat in spatele ei, toate acestea au determinat ceea ce se numeste „vindecare celulara”.

Teoria Dr. Chopra este sustinuta de cercetarile de laborator ale Dr. Candace Pert, farmacolog, doctor in biologie moleculara si biofizica. Fiecare  emotie determina un anumit raspuns biologic, neurohormonal al organismului. Dr. Candace Pert a aratat faptul ca atunci cand reprimam o emotie sunt eliberate substante in circulatia sangvina care determina blocarea anumitor receptori celulari, ceea ce face ca si comunicarea acestor celule cu restul organismului sa fie perturbata. In cazul in care acest fenomen persista o perioada indelungata sunt create premizele aparitiei dezechilibrelor in plan emotional si fizic si in cele din urma a bolilor. Insa, atunci cand ne exprimam emotiile si nu le reprimam, receptorii celulari nu se vor mai bloca. “Calatoria” ne invata tocmai cum anume sa exprimam emotiile pentru a ne debloca in plan emotional, mental si fizic.

O alta sursa a metodei consta in experientele spirituale ale lui Brandon Bays, traite  alaturi de marii maestrii spirituali ai Indiei (Poonja, Guru Mayi etc.). In  best-seller-ul prin care a facut cunoscuta metoda in intreaga lume, ea marturiseste ca a invatat un nou mod de gestionare a unei emotii negative de la o maestra spirituala din India. In Occident, când oamenii au o traire negativa o  evita, cauta sa o uite, sa-si distraga atentia de la ea, fie vorbind cu cineva, fie uitându-se la TV, fie citind, fie band, fumand sau mancand etc. Dar Brandon ne indeamna sa acceptam total trairea respectiva si sa nu ii opunem deloc rezistenta. In decurs de câteva minute trairea va  dispare complet si va lasa loc unui alt strat emotional  sau deschiderii  in Sursa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *