Cum Sa Faci Sa Functioneze Gandirea Pozitiva

Ti s-a intamplat vreodata sa nu te poti mobiliza pentru a rezolva o problema din viata ta? Ai incercat sa gandesti pozitiv despre o situatie dificila pentru a contribui la depasirea ei si totusi nu ai reusit? Oamenii apropiati, cand vad ca te stresezi iti recomanda calduros sa fii optimist, dar tu nu poti face asta?
Desi gandirea pozitiva a devenit un trend al zilelor noastre sunt situatii in care aceste reguli pur si simplu par sa nu se aplice.

Cine saboteaza gandurile pozitive?

Da, nu functioneaza intotdeauna. Oricat de multe am sti despre puterea gandului de a ne schimba viata, uneori gandul pozitiv poate, pur si simplu, sa nu aiba efectul scontat. Ce anume saboteaza ideile noastre constructive si nu ne lasa sa inaintam pe directia pe care ne-o dorim in viata?

Raspunsul este: ceea ce am stocat in subconstient. Pot sa mentalizez o viata minunata, implinita, prospera pe toate planurile, dar daca in subconstientul meu am stocat amintiri si credinte care spun ca eu nu merit tot ce e mai bun in viata, rezultatul vizualizarii mele creatoare va fi nul.

"Cele doua minti"

"Mintea subconstienta este un hard disc programabil pe care sunt descarcate experientele noastre de viata", spune Bruce Lipton, in cartea sa "Biologia credintei". Daca ti-ai format o perspectiva negativa despre tine, despre ceilalti oameni sau despre Viata in general, ea iti modeleaza perceptia asupra a ceea ce poti avea sau trai. "Mintea subconstienta este pilotul nostru automat, mintea constienta este controlul manual", descrie Lipton, pe scurt, relatia dintre "cele doua minti" ale noastre.

Comportamentele si credintele invatate de la altii - parintii, prietenii, profesorii - s-ar putea sa nu sprijine obiectivele mintii noastre constiente. "Cele mai mari impedimente in a realiza succesele la care visam sunt limitarile programate in subconstient. Aceste limitari nu numai ca ne influenteaza comportamentul, dar pot sa joace un rol esential in a ne determina fiziologia si starea de sanatate. Mintea joaca un rol important in controlarea sistemelor biologice care ne tin in viata", continua Lipton.

Si-atunci… ce facem?

Cum invingem limitarile subconstiente? Unii recomanda sa repetam sugestii pozitive. Dar, spune tot Bruce Lipton, daca nu ne place un cantec de la tonomat, cam cat de mult ar trebui sa tipam la masinarie sau sa ne certam cu ea, ca sa o facem sa-si reprogrameze repertoriul? Oricat ar tipa sau ar lingusi mintea constienta n-o sa reuseasca sa schimbe vreodata "placa" rutinelor comportamentale programate in mintea subconstienta.

Atunci cand intelegem eficienta acestei tactici, putem sa incetam sa ne mai angajam intr-o batalie crancena cu mintea subconstienta si sa o reprogramam intr-o alta maniera. A ne lupta cu subconstientul este la fel de inutil ca si lovirea unui tonomat de muzica, in speranta ca acesta isi va reprograma repertoriul. Si-atunci… ce facem?

"Calatoria" - o solutie puternica

O solutie salutara pentru eliberarea de tiparele subconstiente, traume sau dureri sufletesti o ofera metoda "Calatoria", conceputa de Brandon Bays, autoarea best-seller-ului cu acelasi nume. Ea consta intr-un cumul de procedee simple si extrem de eficiente care permit accesarea tiparelor-radacina ale suferintelor noastre de orice tip si vindecarea acestora. Rezultatul este eliberarea de trecut, astfel incat devenim capabili sa traim la maxim de potential in prezent.

"Este ca si cum cineva a bagat o mana in centrul durerii mele si a scos-o de acolo", relateaza o absolventa a seminarului "Journey Intensive" in care a invatat si a aplicat acest procedeu. Este vorba despre un drum lin, bland, constient si sigur spre nivelurile profunde ale psihicului pentru a accesa memoria celulara (despre care vorbeste pe larg dr. Deepak Chopra, medic si specialist in fizica cuantica), adica emotiile si starile negative asociate cu amintirile dureroase si care se stocheaza in corp.

Procedeele care compun metoda permit apoi vindecarea ranilor emotionale care ne blocheaza in trecut printr-un proces de iertare si eliberare de resentimente. De asemenea, persoana poate asimila prin aceasta tehnica resurse psihologice care sa o "echipeze" pentru situatii dificile cu care s-ar mai putea intalni in viitor cu noi deprinderi de viata. In felul acesta invatam cai alternative de rezolvare a problemelor care ne fac sa fim cu adevarat liberi de trecut si sa ne putem construi constient viata pe care ne-o dorim.

"The Journey" in  lume… si in Romania

Oferita publicului din intreaga lume sub forma Seminariilor marca "The Journey", metoda este nu doar o cale de vindecare, ci si una de dezvoltare personala si life-coaching, avand rezultate uluitoare in toate domeniile vietii. Puterea vindecatoare si eliberatoare a procedeului este demonstrata, pe de o parte, de oamenii care s-au vindecat astfel de cele mai diverse afectiuni (poti citi marturii ale unor astfel de persoane aici) si de numarul mare de participanti la Seminariile "The Journey" - peste 20.000 de persoane doar in 2012.

Pe de alta parte, si faptul ca in unele tari organizatiile guvernamentale o folosesc pentru a-si ajuta angajatii sa-si vindece sindromul burn-out, casele de asigurari de sanatate o deconteaza ca terapie pentru unele tipuri de afectiuni, iar in scoli este folosita din ce in ce mai mult, ajutand elevii sa depaseasca problemele comportamentale si crescand rata de promovare la peste 93% vorbeste de la sine despre puterea metodei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *