Cum sa iti transformi emotiile in aliati

Iti cunosti emotiile?

Ai stari de anxietate ori depresie pe care nu stii cum sa le gestionezi? Ti-e teama sa vorbesti in public? Te confrunti cu o boala fizica determinata de stres? Inca suferi dupa o ruptura relationala? Copilul tau are probleme comportamentale pe care nu stii cum sa le rezolvi? Nu ai suficienta incredere in tine sau constati lipsa stimei de sine la copilul tau?

La baza acestor situatii se afla emotiile noastre - pe care de obicei le neglijam, nu le constientizam sau le reprimam pentru ca nu avem timp de ele. Suntem prea putin invatati sa ne acceptam trairile afective fara a ne lasa coplesiti de ele si sa le folosim in favoarea noastra.

Rezultatul? Suntem tristi, lipsiti de energie, frustrati sau furiosi. Purtam cu noi framantari sau resentimente uneori ani in sir sau ne imbolnavim de stres. In acelasi timp, locurile unde putem invata deprinderi sanatoase de a ne trai emotiile sunt mult prea putine comparativ cu necesitatile de educatie in acest domeniu.

Solutia

O solutie extrem de eficienta in aceasta directie o constituie metoda "Calatoria" de vindecare emotionala si dezvoltare personala creata de Brandon Bays, speaker de renume mondial si autoarea best-seller-ului cu acelasi nume.

Procedeul intitulat "The Journey" este o cale simpla si blanda de vindecare a ranilor si problemelor emotionale, care porneste de la ideea ca echilibrul in plan afectiv este esential pentru sanatate. El incepe cu acceptarea vietii emotionale si vindecarea ranilor emotionale din trecut, printr-un cumul de metode bazate pe acceptare, exprimare de sine, iertare si respect pentru viata afectiva a fiecaruia dintre noi.

Dar in acelasi timp, tehnica ii pregateste pe "calatori" pentru viitor - adica ii "echipeaza" cu deprinderi de viata sanatoase pentru ca, daca altadata se vor mai confrunta cu situatii similare, sa stie sa raspunda la dificultati mai eficient si fara consum nervos inutil.

Viata devine prietenoasa

Rezultate extraordinare s-au obtinut cu copiii, care au fost astfel ajutati sa scape de timiditate, frici, ticuri, blocaje interioare sau sa depaseasca probleme dificile pentru ei cum ar fi un abuz, divortul parintilor, moartea unui animal drag, esecul scolar etc.

De-a lungul timpului metoda s-a dovedit a fi extrem de eficienta, ajutand la vindecarea a mii de oameni de pretutindeni de boli fizice cauzate de un stres emotional, dar si in eliberarea de anxietate, stres, depresie, stima de sine scazuta, greutate excesiva, dependente de toate tipurile, abuz fizic sau sexual, probleme relationale si dificultati in plan profesional.

Asa cum spunea un participant la Seminariile "The Journey", dupa ce ai aplicat aceasta metoda, "pur si simplu simti ca viata e mai prietenoasa".

Vino sa inveti cum sa faci din emotiile tale aliati pentru o viata implinita!

Piholog: Patricia Cihodaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *