Victorita Dinca, Consilier de Dezvoltarea Personala

M-am inscris la primul seminar Journey Intensive sustinut de Brandon Bays in Romania in 2013, dupa ce am participat la o conferinta de prezentare a metodei Calatoria, sustinuta de Patricia Cihodaru, una dintre persoanele implicate cu tot sufletul in aducerea acestei metode la noi in tara si in promovarea ei. Ce m-a convins sa ma inscriu la seminar au fost exercitiile practice incluse in acea prezentare, ceea ce am simtit si experimentat direct pe propria mea piele. Cartea “Calatoria” am citit-o dupa aceea, fiind curioasa sa aflu mai multe informatii referitoare la aparitia si dezvoltarea acestei metode.

Participarea la seminar a fost pentru mine o experienta transformatoare, deosebita. Cautam de mult asa ceva, pe drumul meu catre propria dezvoltare personala. Dupa seminar, am continuat sa folosesc Calatoria emotionala si fizica cu prieteni si cunostinte, sa reparticip ca si trainer la cateva din urmatoarele Journey Intensive, de fiecare data descoperind noi perspective, intelegand mai bine anumite aspecte, bucurandu-ma de lumina din ochii celor care treceau printr-un proces Calatoria. M-am inscris tarziu, mai precis la inceputul anului 2017, in modulul de formare ca si practician Calatoria, depasindu-mi pana la urma fricile si temerile legate de procesul de formare, constientizand ca aceasta metoda corespunde perfect cu chemarea sufletului meu de a sprijini, facilita vindecarea emotionala si fizica proprie si a altor persoane.

Iubirea de sine, acceptarea de sine, constientizarea ca sunt mult mai mult decat corpul, emotiile, gandurile mele, intarirea legaturii mele cu divinitatea, raportarea la esenta mea divina in situatiile de viata mai dificile, iesirea rapida din starile emotionale “negative”, o stare de bine si de incredere in mine insami, vindecarea traumelor din copilarie, accelerarea procesului de vindecare in caz de boala, sunt doar cateva din beneficiile personale obtinute folosind aceasta metoda.

In raport cu clientii mei, fiecare calatorie este o adevarata provocare, niciodata nu stiu ce va apare intr-un proces. Unele rezultate sunt rapide, altele sunt mai subtile, uneori destul de greu de observat, pentru ca rezultatele se inscriu intr-o stare fireasca, de normalitate. Uneori e nevoie de timp sa vezi ca lucrurile s-au schimbat, mai ales in plan emotional. Cea mai rapida vindecare a fost pur si simplu peste noapte. I-am propus prietenei mele M – ca sa fiu sincera mai mult in joaca – o Calatorie fizica pentru a descoperi cauza emotionala care statea la baza umflarii unuia dintre genuchii ei. Se confrunta cu situatia asta de cateva saptamani. Am facut calatoria fizica seara, dimineata genunchiul ei isi revenise la normal. Am fost uimite amandoua!

In tabloul terapiilor complementare as situa Calatoria in primele locuri, este o metoda completa, practica, care foloseste numeroase tehnici si instrumente terapeutice, create si dezvoltate de Brandon Bays pe drumul catre vindecarea proprie. In Calatoria, clientul este cel care conduce procesul catre vindecarea sa, terapeutul sustinandu-l si ghidandu-l cu iubire, acceptare, propria deschidere. Este o metoda care te responsabilizeaza pentru propria vindecare.

Metoda se adreseaza tuturor celor care doresc sa-si vindece ranile si traumele din trecut, sa-si incheie situatiile de viata nerezolvate si sa-si vindece corpul fizic de diverse boli. O recomand tuturor terapeutilor de orice fel, tuturor celor care se afla intr-un domeniu sau altul al vindecarii umane, este o unealta complexa care poate fi folosita in sprijinirea vindecarii clientilor lor. Ce are special este accesarea emotiilor reprimate, a amintirilor negative stocate de-a lungul vietii in celulele corpului. Se bazeaza direct pe senzatiile de tensiune, incordare ale corpului fizic – cel care traieste in prezent, in aici si acum. Urmeaza trecerea prin straturile de emotii, plecand de la emotii mai superficiale si avansand catre cele mai profunde si ascunse, imbratisandu-le pe toate cu iubire si acceptare, pentru a ajunge in inima, centrul tuturor acestor emotii, acolo unde salasluieste esenta noastra divina. Pornind de la accesarea acestei stari esentiale, constientizarile care apar schimba total sistemul initial de convingeri personale, perceptiile referitoare la experientele dureroase de viata din trecut, facilitand iertarea la nivel de suflet a celor implicati. Ce se realizeaza de fapt este vindecarea copilului interior, prin capatarea de resurse interioare care sa-l ajute sa gestioneze intr-un mod benefic experientele traumatice din trecut. Se acceseaza un alt nivel de constiinta, se trece de la starea de victima la cea de creator a propriei vieti.

Dintr-o alta perspectiva, emotiile (”e-motion”) sunt energie in miscare. Reprimarea lor inseamna energie blocata, stocata in corp, blocajele energetice conducand in timp la exprimarea lor somatica prin corpul fizic. Cercetarile stiintifice sustin acum ca 90 % dintre problemele fizice au radacini psihologice (mental-emotionale). Lucrul cu emotiile reprimate, negate, evitate inseamna deblocarea energiei stocate in corp si faciliteaza curgerea ei. Ca urmare, metoda Calatoria lucreaza direct cu corpul energetic mai subtil (emotii si gandurile asociate lor), este o metoda de vindecare energetica. “Corpul este barometrul sufletului” – spune Brandon Bays in cartea sa “Calatoria” –  deci lucrand in acelasi timp cu corpul fizic (energie de vibratie mai densa), cu emotiile si convingerile noastre (energie de vibratie mai inalta), ajungem la esenta divina, sufletul, spiritul nostru. Calatoria este, ca urmare, si o metoda de a ne descoperi pe noi insine ca fiinte spirituale, facand parte din acel INTREG, TOT care este VIATA.

Am expus aici doar cateva aspecte mai relevante pentru mine din tot ce inseamna Calatoria. Va invit sa experimentati direct si sa trageti singuri propriile concluzii, participand la conferintele introductive si, sper, si la seminar. Veti ramane cu niste instrumente pe care le puteti folosi intreaga viata atat la propria vindecare, cat si la sprijinirea vindecarii celor apropiati.

Email: vicky.dinca@gmail.com

Posted in VIP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *