Psih. Nadia Cupsa, Psihoterapeut si Sexolog

Fiind psihoterapeut, practicam deja cu succes de mai bine de 1 an această metodă, pro bono, în grupurile de suport ce vizau vindecarea cauzelor emoționale ale diferitelor probleme de sănătate. Rezultatele continuau să mă uimească și să mă motiveze în a asimila și mai multe cunoștințe în această metodă, așa că a fost doar un pas până în anul 2011, când am fost printre primii români care au participat la seminarul “The Journey Intensive”. Brandon Bays a fost impresionată de toată dăruirea de care am dat dovadă și a răspuns cu ”Da” invitației de a veni în România.  Ca o recompensă neașteptată a fost primirea unei burse de studii pentru întregul program de formare Journey Practitioner. Bucuria mea era fără margini, deoarece abia așteptam să dăruiesc cât mai multor persoane șansa de a realiza măcar o dată în viață procesul “Călătoria”. Așa a început călătoria mea cu metoda ”Călătoria”.Ca orice formare într-o metodă de psihoterapie și aici a fost necesar să avem experiența personală în a fi noi la rândul nostru ”clienții”, ca să spunem așa, ai acestei metode. Cu fiecare proces mă minunam când accesam anumite amintiri care erau profund ascunse în subconștientul meu, puteam să deblochez emoțiile negative stocate si conștientizam ce efecte marcante au avut acestea asupra modului meu de a fi. Conștientizarea acestora și procesarea lor a dus gradat la vindecarea ființei mele pe planuri din ce în ce mai profunde. Toate acestea au dus la o mult mai bună autocunoaștere, chiar și a naturii mele spirituale, la capacitatea de a gestiona mult mai ușor emoțiile negative și chiar la anumite procese de vindecare pe multiple planuri. Cel mai mare beneficiu personal al meu a venit în 2013 și a fost considerat ca fiind un miracol de către medicii care s-au ocupat de cazul meu. În anul respectiv semnam refuzul unei intervenții chirurgicale pentru un diagnostic care m-a șocat, anume, un chist de 9 cm. Timp de câteva săptămâni am acționat sinergic, iar în paralel cu tratamentul naturist pe care îl urmam, am devenit eu cea care primea de cel puțin două ori pe săptămână câte un proces ”Călătoria”. O lună și jumătate mai târziu am fost declarată perfect sănătoasă.

Împărtășesc cu voi unele dintre cele mai frumoase cazuri din practica mea psihoterapeutică în care am aplicat printre alte tipuri de terapie și metoda ”Călătoria”. Testimonialele vor vorbi de la sine:

”În 2013 toate drumurile erau blocate în dorinţa mea de a aduce pe lume un copil . Încercam de 4 ani lungi şi cu multe experienţe anevoioase să avem un copilaş. Făcusem două fertilizări in vitro nereuşite şi nu mi se dădeau aproape deloc șanse de a rămâne însărcinată. Nu vreau să intru în detalii medicale, vreau doar să spun că şansele erau atât de mici încât ni s-a sugerat că ar fi bine să apelăm la o donatoare de ovule. Eram complet demoralizată, deprimată şi mi se părea nedrept ce mi se întâmplă, pentru că am făcut lucrurile ca la carte şi mă pregătisem pentru rolul de mamă încă de când eram fetiţă, probabil ca toate fetiţele. Credeam că e rolul vieţii mele şi că viaţa e incompletă fără copilul nostru. După 6 ședințe de psihoterapie cu Nadia Cupșa, iată că acum ne ţinem în braţe minunile – copilaşii noștri.” (Roxana, economist, 35 de ani)

”Mă numesc Valeria, am 63 de ani şi destule probleme de sănătate, pe care de-a lungul vremii le-am abordat în diferite moduri cu rezultate nesatisfăcătoare. Până într-o zi în care am întâlnit-o pe Nadia și ”Călătoria”.  Cel mai important aspect care s-a rezolvat este insomnia (cu care mă luptam de peste 30 de ani), în 6 ședinţe, ceea ce nu-i puţin lucru. M-am vindecat de furie, mânie şi resentimente.  Sunt calmă şi echilibrată în majoritatea timpului, ceea ce nu mi s-a întâmplat prea des în viața mea, mi-am îmbunătățit relațiile și comunicarea cu familia şi oamenii din jurul meu. Sunt multe aspecte care s-au transformat în viața mea, ar fi destule de povestit, e atât de intens și personal, este ceva ce trebuie trăit.” (Valeria, 63 ani, administrator)

”Am reuşit să scap de atacurile de panică pe care le aveam de aproximativ 15 ani şi care deveniseră o obişnuinţă în viaţa mea, în ideea în care alte tratamente medicale sau psihologice tradiţionale nu au funcţionat. De la prima ședinţă de psihoterapie am simţit din nou gustul unei vieţi normale, fără anxietate, am respirat parcă un alt aer. În câteva şedinţe schimbarea în bine a continuat să se contureze în întreaga mea fiinţă, am recăpătat control asupra întregii mele fiinţe. Atacurile de panică nu mai există pentru mine, iar corpul, mintea şi sufletul meu reuşesc să gestioneze în alt fel situaţiile intense pe care le descoperă viaţa. ” (Alexandra, 30 ani, arhitect)

”Eram într-o perioadă foarte grea a vieţii în care nu mai ştiam cât mai am de trăit. Aveam o tumoare cerebrală de gradul II, am fost operat, însă intervenţia chirurgicală la care am fost  supus nu a făcut posibilă înlăturarea totală a masei tumorale, deoarece se afla într-o zonă care ar fi putut periclita chiar viaţa sau funcţiile vitale. Astfel ca a rămas un rest de formațiune tumorală de 5 cm. Am aflat de cartea “Călătoria” de Brandon Bays şi după ce am citit-o am rămas impresionat de ea şi mi-am dorit să experimentez şi eu acest proces. Aşa am descoperit-o pe Nadia Cupşa, psihoterapeut cu foarte multă experienţă în realizarea acestei metode. În cadrul acestor şedinţe, mi-am regăsit speranţa de a trăi şi mi-am ridicat foarte mult moralul. Toate aceste şedinţe m-au deschis pentru vindecare şi am refăcut analizele după 6 luni şi formaţiunea tumorală s-a redus cu 55%. Doctoriţa care mi-a făcut analiza mi-a recomandat să continui ceea ce am început.” (Adrian, 38, agent de vânzări)

”Lucrez cu Nadia Cupşa de câteva luni de zile pe problemele legate de intimitate în cuplu şi sexualitate. Apreciez în mod special faptul ca Nadia urmăreşte un program bine definit şi o strategie prin care identifică şi apoi tratează şi practic dizolvă toate aspectele disfuncţionale care m-au supărat şi mi-au creat dificultăţi dintotdeauna în viaţa mea personală şi cărora nu le-am găsit o rezolvare prin metodele la care am apelat până acum. Psihoterapia m-a ajutat să rezolv un abuz sexual care l-am suferit în copilărie și care era îngropat adânc în mine. Acum viața mea sexuală a devenit una împlinitoare atât pentru mine cât și pentru iubitul meu.” (Oana, 36 ani, Head of Marketing & Communications)

 

 

Email: nadia.cupsa@gmail.com  

Posted in VIP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *