Mihai Minoiu – autor, speaker, consilier terapii alternative, absolvent al programului de practician Journey

 

Poate ca cel mai important lucru descoperit in urma aplicarii metodei Calatoria este eliberarea de tirania emotiilor negative. Desi le traim de-a lungul vietii in cele mai diferite circumstante (de la strigatul nervos al unuia din parinti in copilarie, la cearta unui profesor, la despartirea de o fiinta iubita sau moartea cuiva apropiat) nu suntem invatati in nici o scoala ce sa facem pentru ca ele sa nu ne marcheze existenta intr-un mod negativ, sa ne permita sa depasim suferinta fara a ne inchide fata de ceilalti si fara a acumula tensiuni uriase ce pot afecta chiar starea noastra de sanatate. Metoda Calatoria mi-a adus o cale precisa de a patrunde in miezul emotiilor intense si a le putea transforma in cateva minute gratie intelegerii profunde in ajutoare pentru cresterea si dezvoltarea personala, in energie si forta interioara. A trai fara a fi dominat de spaimele trecutului, in deschidere si acceptare, deschide portile spre o libertate interioara pe care ori nu putem nici macar sa o banuim.

 

La primul contact cu seminarul Journey Intensive, perceptia mea a fost aceea ca se adreseaza persoanelor ce se confrunta cu “probleme serioase”, celor ce au trecut prin traume puternice si care sufera in diferite moduri din punct de vedere emotional. Chiar mai mult, in viziunea mea de atunci, femeile ar fi beneficiat cel mai mult in urma unei astfel de abordari. Nu simteam ca as avea nevoie de vreun sprijin in plan emotional, si in nici un caz ca as avea o “problema serioasa”, neavand nici o suferinta evidenta. Astfel, prima mea participare la acest seminar a fost rodul asa-zisei intamplari, mergand la Bucuresti cu o atitudine de usoara prudenta si chiar scepticism, dorind in primul rand sa fiu acolo alaturi de sotia mea ce avea un viu interes pentru acest eveniment.

Contactul direct cu metoda Journey Intensive a fost insa cu totul altceva.

A inceput prin descoperirea uimitoare si socanta a faptului ca nu eram constient de cele mai multe dintre emotiile mele. A continuat cu experimentarea directa in cadrul Calatoriei emotionale din a doua zi a seminarului a faptului ca foarte multe evenimente importante din viata mea au fost marcate si subminate de trairi emotionale intense, neintelese si “nedigerate”. A culminat cu regasirea unei linisti si deschideri sufletesti profunde, a unei impacari ce a survenit fara gres de fiecare data in urma patrunderii prin straturile emotionale. Impacare cu evenimente din trecut, impacare cu mine insami si cu persoane cu care in diferite momente de-a lungul timpului am avut experiente cu un puternic impact negativ emotional. Eliberare de o greutate uriasa pe care nici nu am stiut ca o purtam cu mine. Fericire. Deschidere fata de ceilalti si fata de mine insumi intr-o dimensiune a acceptarii si inocentei. Sunt cuvinte ce pot suna patetic si cu toate acestea inca nu se produsese partea cea mai spectaculoasa a participarii la primul seminar. Ea a urmat in urmatoarele 3 luni. Luni in care am simtit ca ceva radical s-a modificat in interiorul meu si ca viata mea este impregnata si mai mult de o usurinta si fericire ce ma insoteste permanent, de o viziune care implica in mod fundamental acceptarea a ceea ce sunt, iar de aici o alta dimensiune a acceptarii celorlalti. Si mai spectaculos decat aceasta persistenta a experientei pozitive a fost constatarea uimitoare, dupa aproape 6 luni de la acest prim seminar a faptului ca unele teme emotionale negative cu care eram familiar anterior nu au mai aparut deloc. Niciodata de atunci.

Acesta a fost de fapt factorul determinant pentru traiectoria ulterioara – aceea de a participa la intregul program de formare ca practician in metoda Calatoria: de la o aparenta intamplare am ajuns la numeroase zile petrecute in explorarea propriilor emotii si la intelegerea celorlalti, la aprofundarea unui intreg arsenal de metode practice, la trairi de exceptie ce pornesc din vartejul celor mai intense emotii ascunse si se incheie invariabil cu liniste, fericire si impacare profunda.

 

Daca ar fi sa raspund la intrebarea: cine poate beneficia de seminarul Journey Intensive? as spune:

 

Toata lumea – igiena emotionala este o componenta esentiala a unei vieti sanatoase si cu toate acestea nu o regasim nici macar in mica parte ca materie de studiu in nici una din scolile prin care trecem. Cei mai multi dintre noi putem fi chiar si la varsta adulta, la fel de neputinciosi in privinta emotiilor noastre ca si in tinerete sau copilarie – insa cu mai multe abilitati de a controla sau reprima efectele emotiilor negative. A invata Metoda Calatoria este de fapt sinonim cu a invata o metoda precisa de igiena emotionala ce ne poate realmente salva de numeroase suferinte generatoare de incapacitati.

Barbatii – pentru ca a constientiza si accepta propriile emotii poate reprezenta pentru ei in pofida aparentelor o sursa extraordinara de forta interioara, o completare a laturii masculine ce poate genera armonie in propria viata si in viata de cuplu

Persoanele ce sufera de diferite afectiuni fizice – datorita legaturii stranse ce exista intre minte, emotii si corp mijloacele medicale clasice sau complementare de tratament nu vor face decat sa beneficieze in urma transformarii pozitive a starii interioare

Persoanele ce au trecut prin suferinte emotionale intense – despartirile, abuzurile, moartea, diferite alte traume emotionale, lasa urme adanci in fiinta noastra si pot sa ne marcheze intreaga viata, intocmai unei greutati pe care o ducem in permanenta cu noi, peste tot. Eliberarea de aceasta greutate este posibila, realizabila si acum la indemana celor ce rezoneaza cu aceasta metoda.

 

Email: mihaiminoiu@gmail.com

 

 

 


 

Posted in VIP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *